1978’de Brittany’nin küçük bir kasabası olan Perros Guirec’de doğan Nicolas Le Toumelin’in kendini bildi bileli yemeğe karşı tutkusu vardı. 18 yaşına geldiğinde Londra Knightsbridge’deki Sheraton Park içinde bulunan ve üst üste üç kez şehrin en iyi deniz ürünleri restoranı seçilen ONE-O-ONE’da ikinci şef oldu ve dünyaca ünlü şef Pascal Proyart’la çalıştı.
Dünyanın farklı köşelerinde ilham arayan Nicolas Le Toumelin Dubai’deki Madinat Jumeriah Resort’un Akdeniz mutfağı odaklı restoranından gelen baş aşçılık teklifini reddetmedi. Burada baharatlar ve yemeklerine egzotik tatlar karıştırmak konusunda ustalaştı.
Nicolas 2010 yılında Fransa’ya dönerek st. Tropez’deki Muse Hotel de Luxe’un M Restaurant’ının başına geçti ve burada hem deniz hem topraktan beslenen bir menü yarattı. Ünlü truffle ustası Clement Bruno ile birlikte çalıştığı bu 5 yıldızlı lüks otel Malezyalı YTL Group’un yeni konseptlerinden biri.
Nicolas Le Toumelin, Halikarnas Secret Garden için tüm ustalığını ve birikimini yansıttığı deniz ürünleri menüsüne Fransız ve geleneksel Osmanlı dokunuşları da ekliyor.